Undan Lezzetler Fabrikalarda

  Bu yazım 13.04.2021 Tarihinde Diriliş Postası Gazetesinde Yayınlanmıştır.

Fırınlarda pişen çeşit çeşit ekmekler ve evlerde annelerimizin açtığı börekler, baklavalar artık fabrikalara taşınıyor. Bu büyük üretim yerlerinde hijyen açısından gerekli tedbirler alınıyor ve aynı zamanda işinde uzman olan ustalar yakaladıkları lezzeti bir standart haline getiriyorlar.

Ramazan pidesi

Bugün ramazanın ilk günü ve akşam iftarda mis gibi kokan ve taze fırından yeni çıkmış pidelerle iftarımızı yapacağız. Ancak vaka sayılarının pik yaptığı covid19 salgınına karşı bu ramazanda da tedbir almalıyız diye düşünüyorum. Saatlerce fırın önünde pide kuyruğunda beklemek ne kadar doğru pek emin olamadım. İşte gerek ramazanda ve gerekse ramazandan sonra hijyen şartlarına riayet eden ve poşetler içinde satışı olan unlu mamullere ihtiyaç olacaktır. Yine ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan börek ve baklavada da gerekli tedbirlerin alındığı tesislerde, paket servislerle bu hizmetler sunulmalı kanaatimce. Çünkü tüm dünyada yaygınlaşan hastalıklara karşı sağlıklı beslenme, tam tahıllı, kepekli ve hafif ürünlere yönelim artık Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Tüketicilerin özel yapılmış ve çeşitli içeriklere sahip unlu mamullere ilgisinin artmaya başlaması bu ürünlerin üretileceği büyük tesislerin kurulmasını da sanırım gerekli kılıyor.

Endüstriyel tesislerde undan lezzetler

Yulaflı, kepekli ve yağlı tohumlar ile hazırlanmış ekmek çeşitlerine yönelik talep her geçen gün artıyor. Büyük tesislerde yeni inovatif fırın ürünleri, tam tahıllı, lif oranı yüksek, Omega 3 gibi içerikli ekmeklere olan talebin artıyor olması, geleneksel ekmek tüketimindeki artışı bence yavaşlatıyor. Ayrıca bölgelerin kendi coğrafyalarına özgü lezzetlerle harmanlanmış ekmek çeşitleri, bugün endüstriyel üretim sayesinde daha fazla alana yayılmakta ve daha fazla tüketiciye ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra dilimlenmiş ekmekler de ülkemiz ve dünyada birçok ülkede daha fazla tercih edilir olmaya başladı.

Bugün size bu alanda undan lezzet üreten 2 büyük tesisten bahsedeceğim.

Chef Börek

Kadın ustalarının ellerinden çıkan kol böreklerini çok severek yediğim Chef Börek’in fabrikasına ziyarete gittiğimde her yeri pırıl pırıl gördüm. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kaya ile çok kısa zamanda hızla büyüyen markası hakkında konuştuk. Firmayı Temmuz 2018’de kurduklarını ve sektöre adım attıklarında kendilerini “Yeni Nesil Börekçi” olarak tanımladıklarını ifade eden Muharrem Bey “’Tek öğün değil, her öğün Chef Börek’ pazarlama stratejimiz sayesinde böreğin sadece kahvaltıda değil, her öğün yenilebilecek bir ürün olduğunu gösterdik. Ürün kalitemizi koruyarak çeşitliliğimizi artırdık, uyguladığımız ana yemek soslarıyla böreği lezzetlendirdik” diyerek markanın başarılı stratejilerini anlattı.

Chef Börek Kuruluş hedeflerine 3 yılda ulaştı


Muharrem Bey, büyüme hedeflerinin hiçbir zaman agresif olmadığını ve özellikle ince düşünerek hareket ettiklerini belirterek, “Hızlı büyüyerek kalitemizden taviz vermek yerine, sağlam adımlarla, kararlı ve istikrarlı bir büyüme planı çerçevesinde ilerledik. Bu sebeple hedeflerimize 2020 yılında ulaştık. 2021 yılında da buna paralel olarak kontrollü bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz. Pandemi döneminde özellikle sosyal medya ve paket servis uygulamalarındaki reklam kampanyalarımız oldukça işe yaradı. Şu anda mobil uygulamamız yapılıyor. Buradaki amaç, komisyon oranlarını düşürerek, daha çok kampanya yapabiliyor olmak ve daha fazla insana hitap edebiliyor olmak olacak” dedi.

Chef Börek ürünleri


Muharrem Bey, “Ürün çeşitliliğimizi her bütçeye hitap edecek şekilde belirledik. Önceleri birkaç çeşit börekle hizmet veriyor iken şimdi uygun fiyatlı ürünleri de menümüze ekledik. Üretim gücümüz sayesinde şu an 5 çeşit Adana, 3 çeşit Boşnak, 3 çeşit kol, Kürt, klasik su, patlıcanlı, saray, çikolatalı lokum gibi onlarca börek çeşidiyle hizmet veriyoruz. Ayrıca İzmir boyoz çeşitleri, poğaça çeşitleri, sokak ve tereyağlı simitler, açma çeşitleri, İzmir bomba tatlısı, soğuk baklavalar, şerbetli baklava, kadayıf çeşitleri, turta ve dilim pastalar, şekerpareler, kaymaklı triliçe tatlısı gibi birçok ürün yapıyoruz. Aynı zamanda kahvaltı tabağı, omlet, mantı, pizza, tavuk dürüm, atıştırmalıklar, salata çeşitleri, ızgara köfte, tavukburger, cheeseburger, kruvasan, kumru, her çeşit tost gibi her öğün yenebilecek çeşitlerimiz de var” diyerek yapmış oldukları ürün çalışmalarını özetledi. Muharrem Bey, mimari, kurumsal, personel olarak karakteristik özelliklerinin diğer rakiplere göre farklarını ortaya çıkardığını, şubeleri “al-götür” ve “cafe-restoran” olarak 2 kategoriye ayırdıklarını ve paket servise ağırlık vereceklerini anlattı. Fabrika ve şubeler dahil 350 çalışanı olan Chef Börek’ in Azerbaycan’la birlikte 60 şubesi var ve 2021 yılı sonunda 100 şubeye çıkmayı hedefliyor.

Unabella


Geçen gün Unabella firmasının merkez binasına ziyarette bulundum ve Genel Müdür Sema Terlemez hanımla görüştüm. Bana, firmanın 2013 yılında sektörde büyük deneyimi olan Mehmet Çalım tarafından kurulduğunu ve Türkiye’nin büyük zincir marketlerinin neredeyse tamamında satış yapan bir unlu mamuller üreticisi olduklarını ifade etti. Son birkaç yıldır hızlı büyüdüklerini anlatan Sema Hanım, doğal malzemeler, taze ürünler, sağlıklı ve besleyici özellik ve sevgi ile üretimi temel alan 4 esas üzerinde kurulu bir sistemle çalıştıklarını anlattı. Binlerce noktaya hızlı servis ağı ile kaliteli doğal unlu ürünleri tüketiciye daha çabuk ulaştırmayı ve daha çok el yapımı ürünleriyle de gıda diyarının yeni isminin Unabella olmasını amaçladıklarını belirtti. Bence Unabella, farklı inovatif ürünleri, üst düzey üretim teknolojik yapısı,  güvenli ve hijyenik ortamı, tecrübeli çalışanlarının gıda üretimine uygunluğu ve gerçek lezzeti ile sektöre yeni bir heyecan getiren bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Katkı maddesi kullanılmayan üretim


Hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal yollardan elde edilen ürünlerini tüketiciye sunmaktaki önemin ve hassasiyetin bilincinde olan Unabella, tüketicinin güvenini ve memnuniyetini kazanabilmek için de gerekli dikkat ve özveriyi gösteriyor. Bu nedenle ekmeğin sağlık açısından öneminin farkında olan marka, ekmeğin temel hammaddesi olan buğdayın üretim ve yüksek verim oranına özen göstermekte, kaliteli buğday seçiminde gerekli bütün ön çalışma ve araştırmaları yaparak alımlarını yapmaktadır. Diğer unlu mamullerin üretiminde de aynı titizliği ve özeni gösteren Unabella, gıda sektörünün öncüleri arasında yer almak için heyecan, azim ve kararlılıkla çalışıyor.

Unabella Ürünleri


Unabella’nın kaliteli ve lezzetli ürünlerinin halktan büyük teveccüh görüp çok kısa zamanda iyi yerlere geldiğini görmek sevindirici. Katkılı ekmekleri, hamburger ve sandviç ekmekleri, yufka, lavaş, gevrek, galeta çeşitleri, kek tabanları, bazlama, katmer vs. 30’un üzerinde ürün çeşidiyle Unabella istikrarlı büyümesine devam ediyor. Ürünlerine göstermiş oldukları özeni ve hassasiyeti, kurumsal anlamda pekiştirmek amacıyla marka tescilini de alan Unabella markası, müşterilerine kalite güvencesi altında hizmet sunmayı amaçlıyor. Hamuruna lezzet katılan Unabella ürünlerinin her zaman taze, her zaman lezzetli olmasının sebebi, kim bilir, belki de işledikleri hamurlarını sevgiyle yoğurmuş olmalarındandır. Markada işin mutfağını iyi bilen bir ekip iş başında ve üretimini gerçekleştirdikleri gıda ürünlerinde sağlık ve hijyen birinci öncelikleri ve müşterilerine her daim en kaliteli ve en lezzetli ürünleri temin etme amacındalar. Daha ne olsun ve yolları hep açık olsun.

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Emmim Develi Cıvıklısı

Tarihin Gölgesinde bir Lezzet Durağı “Ocak”

"Nokul Bafra Pide"